LUCY® Filter Bokal

Uputstvo za upotrebu

Dobro došao u LUCY® svet!

Hvala što si izabrao LUCY® Filter bokal kao svoj omiljeni sistem za filtriranje vode. Saznaj više o proizvodu i kako da ga koristiš. Da bi postigao najbolje rezultate, molimo te da pažljivo pročitaš i pratiš uputstva iz priručnika, kao i bezbednosna upozorenja.

Naš video za brzi početak možeš pogledati ovde: http://go.waterdrop.com/filter-carafe-instructions

Sadržaj

1. O LUCY® Filter bokalu

2. Šta se nalazi unutra?

3. Pre nego što počneš: Saveti za korišćenje LUCY® Filter bokala

4. Kako koristiti

5. Performanse filtriranja LUCY® Filter bokala

6. Često postavljana pitanja

7. Bezbednosna upozorenja, uključujući odlaganje i garanciju

1. O LUCY® Filter bokalu

 • LUCY® Clarity Pad filterski uložak filtrira hlor, kao i određene teške metale, ostatke lekova, estrogen i druge krupne čestice poput mikroplastike. Zadržava zdrave minerale poput magnezijuma i kalcijuma u vodi.
 • Primetno poboljšava ukus i miris vode iz slavine.
 • 1 LUCY® Clarity Pad filterski uložak može zameniti otprilike 240 plastičnih flaša (od po 500 ml) i smanjiti tvoju godišnju upotrebu plastike.
 • Ekološki održiviji od uporedivih rešenja za filtriranje zahvaljujući smanjenom korišćenju plastike i reciklirajućem pakovanju.
 • LUCY® Filter bokal pruža vrlo brz proces filtriranja.
 • Performanse filtriranja testirane prema evropskim standardima DIN EN 17093:2018 i DIN 10521:2009.
 • Proizvedeno u EU.
 • Svi delovi su bez BPA i izrađeni od materijala visokog kvaliteta pogodnog za kontakt sa hranom.
 • LUCY® Clarity Pad je napravljen da traje oko 4 nedelje, odnosno 120 litara vode ako se koristi svakodnevno, i lako se može zameniti.
 • Dizajniran da odgovara svim standardnim frižiderima.

*za više detalja pogledaj poglavlje 5

2. Šta je unutra?


1. Poklopac* koji sprečava prosipanje.

2. Unutrašnji cilindar* (850 ml) u koji se može dodati nefiltrirana voda.

3. Stakleni bokal (2 L) napravljen od visokokvalitetnog i izdržljivog borosilikatnog stakla - proizveden u EU.

4. LUCY® Clarity pad filterski uložak napravljen od vlakana aktivnog uglja sa inovativnom tehnologijom jonske razmene (patentirano i proizvedeno u Japanu).

5. Držač filtera* koji drži na mestu LUCY® Clarity Pad uložak radi efikasnog procesa filtracije.

3. Pre nego što počneš

Saveti za korišćenje tvog LUCY® Filter bokala

 • Operi ruke sapunom i vodom pre nego što umetneš filter uložak da bi izbegao njegovu kontaminaciju.
 • Koristi samo sa hladnom vodom sa česme (nemoj koristiti toplu ili gaziranu vodu).
 • Zameni Clarity Pad® nakon filtriranja 120 litara vode sa česme (otprilike svake 4 nedelje).
 • Ne koristi waterdrop® proizvode ili druge dodatke za vodu u LUCY® Filter bokalu jer će kontaminirati Clarity Pad uložak i učiniti ga neupotrebljivim. Koristi samo vodu sa česme.
 • Možeš u frižider staviti kompletan LUCY® Filter bokal, uključujući cilindar i Clarity Pad, kako bi voda ostala sveža do 24 sata.
 • Ukoliko si držao svoj LUCY® Filter bokal izvan frižidera i napunjen vodom duže vreme (>24 sata), obavezno isprazni bokal i ponovo napuni svežom vodom sa česme. Ako je voda duže vreme stajala u bokalu izvan frižidera (>1 nedelje), preporučujemo i zamenu LUCY® Clarity Pad uloška.
 • Iskorišćeni LUCY® Clarity Pad uložak odloži u rezidualni otpad.
 • Svoj LUCY Filter bokal možeš napuniti sa do 2 litra vode odjednom.
 • Idealno je oprati sve delove blagim deterdžentima za pranje, bez abrazivnih sredstava, ručno na maksimalno 50°C. Ne koristi grubu stranu sunđera jer će ogrebati površinu plastičnih delova.
 • Nemoj uklanjati LUCY® Clarity Pad iz držača tokom njegovog životnog veka. Ako zameniš Clarity Pad na kraju njegovog životnog veka, temeljno operi držač.
 • Ako želiš da kupiš novi LUCY® Clarity Pad, klikni ovde.
 • Detaljan opis kako koristiti LUCY® Filter bokal možeš pronaći u poglavlju 4.

4. Kako koristiti LUCY® Filter bokal

Korak 1

Pažljivo izvadi LUCY® Filter bokal iz ambalaže i ukloni držač filtera sa dna unutrašnjeg cilindra.

Korak 2

Temeljno operi sve pojedinačne delove blagim deterdžentom i toplom vodom kako bi uklonio moguće ostatke proizvodnog procesa. Nemoj koristiti abrazivnu stranu sunđera jer može ogrebati materijal.

Korak 3

Temeljno operi ruke sapunom i vodom. Pažljivo otpakuj priloženi LUCY® Clarity Pad filter uložak.

Korak 4

Stavi LUCY® Clarity Pad uložak u držač filtera. Clarity Pad je krhak, molimo te da rukuješ pažljivo.

Korak 5

Pričvrsti držač filtera na dno unutrašnjeg cilindra tako što ćeš istovremeno pritiskati i okretati držač dok ne škljocne na svoje mesto.

Korak 6

Umetni unutrašnji cilindar u stakleni bokal. Pazi da izliv unutrašnjeg cilindra bude u ravni sa izlivom staklenog bokala.

Korak 7

Da bi aktivirao LUCY® Clarity Pad filterski uložak, napuni bokal hladnom vodom sa česme kako bi započeli proces filtracije. Ponovi postupak i prospi prva dva bokala filtrirane vode (najmanje 2 litra). LUCY® Filter bokal je sada spreman za upotrebu!

Za video tutorijal, posetite http://go.waterdrop.com/filter-carafe-instructions 

5. Performanse filtriranja LUCY® Filter bokala

Sledeće supstance se mogu filtrirati prema evropskim standardima DIN EN 17093:2018 i DIN 10521:2009. Testove je sprovela akreditovana Eurofins laboratorija sa 4 litra dnevno.

SupstancaZahtevana norma60L90L120LTeški metali
Olovo>90% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%
Bakar>80% (EN DIN 10521:2009)>97.5%>94.0%>90.1%Za ukus i miris
Hlor>80% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%
2, 4, 6 TCP>50% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%
Geosmin>50% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%Ostaci lekova
ß-EstradiolBased on EN DIN 17093:2018>99.9%>90.7%>91.9%


Važi za sledeće modele: LUCY® Clarity Pad 7 mm (kao što se prodaje u Evropi).

Testirani radni kapacitet je 120L.
 
Testirani radni protok je 4L dnevno.
 
Radna temperatura je 4°-30°C.

Temperatura skladištenja je 0°-50°C.

Temperatura vode sa česme je 4°-20°C.

Koristi samo sa pitkom vodom sa česme. Nemoj koristiti sa vodom koja je mikrobiološki nebezbedna ili nepoznatog kvaliteta, bez adekvatne dezinfekcije pre ili posle upotrebe sa LUCY® Filter bokalom.

Ispitivanje je obavljeno u laboratorijskim uslovima. Performanse filtera mogu da variraju u zavisnosti od lokalnih uslova vode. Zagađivači ili druge supstance uklonjene ili smanjene ovim sistemom za prečišćavanje vode nisu nužno prisutne u tvojoj vodi.

6. Često postavljana pitanja

Koje su glavne prednosti korišćenja ovog proizvoda?
Ako želiš da poboljšaš kvalitet i ukus vode sa česme i ukloniš supstance* - ovo je savršen proizvod za tebe!

Kako da nabavim nove LUCY® Clarity Pad filter uloške?
Možeš ih naručiti ovde u pakovanjima od 3 i 6

Zašto je LUCY® Filter bokal održiv?
LUCY® Filter bokal je dizajniran da radi duže u poređenju sa drugim sistemima za filtriranje i obezbeđuje vodu sa pouzdanim ukusom čistoće i svežine svaki dan (kada se koristi prema uputstvu). To znači da više ne moraš kupovati flaširanu vodu za jednokratnu upotrebu u supermarketu - čime izbegavaš i stvaranje plastičnog otpada. A zato što sada piješ više vode, radiš na zdravijem i održivijem načinu života na duže staze.
*Pogledajte poglavlje 5 za više informacija

Šta čisti bolje: LUCY® Pametni čep ili LUCY® Filter bokal?
Dok LUCY® Pametni čep deaktivira do 99,9999% mikroba poput gljivica i bakterija i može se koristiti u pokretu, LUCY® Filter bokal je proizvod namenjen za kućnu upotrebu i filtrira teške metale, hlor, ostatke lekova, estrogen i mikroplastične čestice. Imaju različite namene i oba mogu biti dobra rešenja na tvom putu ka čistoj vodi sa česme.

Zašto voda sporo prolazi kroz filter?
Moguće da je LUCY® Clarity Pad filter uložak začepljen i vreme je za njegovu zamenu. Molimo te da odmah zameniš LUCY® Clarity Pad uložak.

Zašto iznenada osećam čudan ukus filtrirane vode?
Bokal je prljav, ili LUCY® Clarity Pad nije pravilno postavljen. Takođe, možda je vreme za zamenu Clarity Pad uloška. Molimo te da očistiš bokal i pravilno postaviš novi LUCY® Clarity Pad u držač filtera.

Da li LUCY® Clarity Pad filtrira kamenac?
Filter bokal ne filtrira kamenac. Kamenac se formira od kalcijuma koji se nalazi u vodi za piće. Filter ne utiče na nivoe magnezijuma i kalcijuma. Filtriramo loše stvari i čuvamo zdrave minerale u vodi.

Imam male tamne čestice u filtriranoj vodi. Šta je to?
Zbog procesa proizvodnje, prvo punjenje može dovesti do blage abrazije sitnih čestica ugljenika, koje su uočljive kao crne čestice u tvojoj vodi. Preporučujemo da ispereš filter za vodu nekoliko puta ili dok crne čestice ne nestanu.

7. Bezbednosna upozorenja i instrukcije za upotrebu LUCY® filter bokala

Kao osoba koja koristi LUCY® filter bokal, odgovoran si za čitanje i poštovanje uputstva za korisnika, kao i bezbednosnih upozorenja i instrukcija za upotrebu LUCY® filter bokala. Potpune i aktuelne verzije uputstva za korisnika i bezbednosnih upozorenja i instrukcija uvek su dostupne na našem veb sajtu www.waterdrop.rs. Za dodatne informacije, pogledaj našu sekciju često postavljanih pitanja (FAQ) ili kontaktiraj waterdrop® tim za podršku na info@waterdrop.rs.
 
Koristi LUCY® filter bokal samo u skladu sa uputstvom za korisnika i bezbednosnim upozorenjima i instrukcijama. Nepravilna upotreba LUCY® filter bokala može prouzrokovati oštećenja i povrede.
 
VAŽNO! Pažljivo pročitaj uputstvo za korisnika i bezbednosna upozorenja i instrukcije pre upotrebe LUCY® filter bokala i proveri da li si ih pravilno razumeo.
 
LUCY® filter bokal sme se koristiti samo sa LUCY® Clarity Pad filter ulošcima. Efikasnost filtracije je testirana samo sa ovom vrstom uložaka za filtraciju. Efikasnost filtracije nije testirana sa drugim vrstama filter uložaka.

Prekini upotrebu LUCY® filter bokala ako je oštećen ili izmenjen. Ako LUCY® filter bokal ili neki od njegovih delova ne funkcionišu ili ne rade kako se očekuje, odmah prestani sa upotrebom LUCY® filter bokala.
 
Čuvaj LUCY® filter bokal na suvom, senovitom i hladnom mestu. Nemoj ga izlagati direktnom sunčevom svetlu.
 
Koristi bokal samo u čistom okruženju kako bi izbegao kontaminaciju koja može dovesti do razmnožavanja bakterija.
 
Drži svoj LUCY® filter bokal dalje od izvora toplote, kao što su pećnica ili aparati za kafu.
 
Filtrirana voda iz LUCY® filter bokala namenjena je samo za ljudsku upotrebu/za piće. Konzumiraj je odmah nakon procesa filtracije.
 
Zameni LUCY® Clarity Pad na svakih 120 litara, što je otprilike svake 4 nedelje uz pretpostavku svakodnevne upotrebe prosečne porodice.
 
Pobrini se da imaš novi LUCY® Clarity Pad filter uložak pripremljen za zamenu. Preporučujemo da LUCY® Clarity Pad uloške čuvaš u njihovom originalnom pakovanju na hladnom i suvom mestu.
 
Tokom životnog veka LUCY® Filter bokala može doći do nakupljanja kamenca na proizvodu. Preporučujemo redovno čišćenje i odstranjivanje kamenca sa LUCY® Filter bokala uz pomoć uobičajenih sredstava za odstranjivanje kamenca na bazi limunske kiseline. Koristi blage deterdžente, ali ne koristi abrazivna sredstva za čišćenje. Obavezno ukloni LUCY® Clarity Pad pre čišćenja.

Sve delove filter bokala operi ručno koristeći blagi deterdžent na maksimalnoj temperaturi od 50°C. Obavezno ukloni LUCY® Clarity Pad pre čišćenja.
 
LUCY® Filter bokal ne sme biti čišćen i/ili korišćen od strane dece bez nadzora odraslih.
 
Izbegavaj oštećenja LUCY® Filter bokala. Pažljivo rukuj LUCY® Filter bokalom kako bi izbegao oštećenje njegovih komponenti.
 
Filtriraj samo hladnu vodu sa česme.
 
Redovno proveravaj LUCY® Clarity Pad uložak. Ukoliko je prljav, odmah ga zameni.
 
LUCY® Filter bokal se sme koristiti samo sa vodom koja je kvalifikovana ili pravilno testirana kao sigurna za piće (pitka voda) u skladu sa važećim zakonima. Prilikom korišćenja LUCY® Filter bokala, poštuj zakonske regulative ili uputstva relevantnih vlasti za mere ili tretmane potrebne da se osigura ili poboljša kvalitet vode za piće. Ako vlasti nalažu prokuvavanje vode, voda filtrirana LUCY® Filter bokalom takođe mora biti prokuvana. Nakon što privremena naredba ili obaveštenje o prokuvavanju vode bude ukinuto od strane vlasti, LUCY® Filter bokal mora biti temeljno očišćen i mora se koristiti novi LUCY® Clarity Pad pre upotrebe sa neprokuvanom vodom.
 
Ako lekar preporučuje prokuvanu vodu za određene grupe ljudi (npr. odojčad, osobe sa oslabljenim imunitetom), to važi i za vodu filtriranu pomoću LUCY® Filter bokala. Bez obzira na vodu koja se koristi, za prokuvavanje vode preporučuje se upotreba posuđa od nerđajućeg čelika ili čajnika/kuvala sa skrivenim elementima. Posebno ljudi koji su osetljivi na nikl bi trebalo da za prokuvavanje vode koriste aparate od nerđajućeg čelika ili čajnike sa skrivenim elementima.
 
Kada umetneš novi LUCY® Clarity Pad uložak, pusti da barem 2 litra hladne vode sa česme protekne kroz bokal. Prospi prva 2 litra vode, pa nakon toga možeš da piješ filtriranu vodu iz bokala.
 
LUCY® Clarity Pad može osloboditi blagu abraziju malih čestica ugljenika u tvoju filtriranu vodu, uočljive kao crne komadiće. U slučaju da primetiš čestice ugljenika, preporučujemo da ispereš filter za vodu nekoliko puta ili dok crni delovi ne nestanu.

Odlaganje

Obezbedi pravilno odlaganje LUCY® Filter bokala u skladu sa lokalnim propisima. Različite komponente LUCY® Filter bokala mogu zahtevati različite metode odlaganja.

Ambalaža Filter bokala: Može se odlagati u papirni otpad i potpuno je reciklabilna.

Ambalaža Clarity Pad uloška: Može se odlagati u papirni otpad i potpuno je reciklabilna.

LUCY Clarity Pad: Može se odlagati u rezidualni otpad.

Stakleni bokal: Može se odlagati u rezidualni otpad.

Plastični delovi: Mogu se odlagati u rezidualni otpad.

Odgovornost i garancija

Imaj na umu da, ukoliko ne poštuješ data uputstva za upotrebu, waterdrop® ne može prihvatiti nikakvu odgovornost sa naše strane.