DOBRO DOŠAO
U LUCY® SVET

LUCY® PAMETNI ČEP

Uputstvo za korišćenje

DOBRO DOŠAO U LUCY® SVET

Hvala što si izabrao LUCY®. Saznaj više o instalaciji i osnovnom funkcionisanju tvog LUCY® Pametnog čepa.

UV-C PREČIŠĆAVANJE

Funkcija UV-C prečišćavanja LUCY® čepa deaktivira do 100% potencijalnih mikroba u vodi za piće. Voda se prečišćava bez upotrebe hemikalija, čime se boca održava čistom i bez mirisa. To znači da je UV dezinfekcija pouzdan i bezopasan način za uništavanje virusa, bakterija i plesni svih vrsta.

PRAĆENJE TVOJE KONZUMACIJE VODE

Zahvaljujući senzoru u tvom LUCY® Pametnom čepu, tvoja konzumacija vode može se lako beležiti i pratiti u waterdrop® Aplikaciji za hidrataciju. Tvoj LUCY® Pametni čep može sačuvati tvoj napredak direktno u čepu pre nego što ga sinhronizuješ sa aplikacijom. Tako da ne brini o gubitku podataka, jer se sve direktno beleži na tvom LUCY® Pametnom čepu.

PODSETNIK ZA VODU

Tvoj LUCY® Pametni čep takođe te, treptanjem u redovnim intervalima, podseća da piješ vodu, u slučaju da nisi dostigao svoj dnevni cilj - direktno u aplikaciji, ali i na samom LUCY® Pametnom čepu. Ti odlučuješ koliko često i gde želiš da te podseća. Ovu funkciju možeš lako podešavati u bilo koje vreme u postavkama svoje aplikacije.

NAŠI SAVETI ZA KORIŠĆENJE LUCY® PAMETNOG ČEPA

 • Nemoj prepunjavati bocu, jer je važno da senzor LUCY® Pametnog čepa ne bude uronjen u tvoje piće kako bi mogao precizno da meri.
 • Zatvori bocu nakon što je dopuniš ili ispiješ iz nje, kako bi LUCY® Pametni čep mogao da detektuje novu zapreminu.
 • Nemoj bocu puniti toplim napicima, jer će se senzor LUCY® Pametnog čepa zamagliti i više neće moći precizno da meri.
 • Koristi funkciju UV-C čišćenja samo za vodu. Ukoliko želiš da popiješ Microdrink ili Microtea, ubaci ih u bocu nakon što se proces čišćenja vode završi.
 • Nemoj LUCY® Pametni čep prati u vodi. Najbolje je da ga spolja očistiš vlažnom krpom, a da za čišćenje navoja koristiš pamučni (vatirani) štapić.

AKTIVIRANJE LUCY® PAMETNOG ČEPA

Korak 1: Preuzmi waterdrop® Aplikaciju za hidrataciju
Preuzmi waterdrop® Aplikaciju za hidrataciju iz App Store ili Google Play Store.

Korak 2: Korišćenje waterdrop® Aplikacije za hidrataciju

 Ako već imaš waterdrop® Klub nalog, možeš se prijaviti koristeći svoje uobičajene podatke za prijavu, ili se registrovati i napravitti novi nalog. Kada otvoriš aplikaciju po prvi put, biće ti zatražene neke informacije o tebi koje definišu tvoju dnevnu konzumaciju vode.

Korak 3: Povezivanje LUCY® Pametnog Čepa sa waterdrop® Aplikacijom za Hidrataciju

 • Nakon što odgovoriš sa traženim informacijama, aplikacija će te pitati da li imaš LUCY® Pametni Čep i da li želiš da ga povežeš. Ukoliko više ne vidiš taj prikaz, takođe možeš da klikneš na LUCY® simbol u meniju "Piće" ili na "Poveži LUCY" u podešavanjima.
 • Poveži LUCY® sa odgovarajućim izvorom napajanja (USB napajanje, računar...) koristeći priloženi USB kabl. Ako se pojavi prozorčić sa pitanjem da li dozvoljavaš da waterdrop® koristi tvoju Bluetooth vezu, molimo te da klikneš "OK".
 • Zatim pritisni dugme na tvom LUCY® čepu i drži dok waterdrop® logo ne počne da trepće plavim svetlom i istovremeno izaberi “poveži LUCY” u aplikaciji. Ako se pojavi još jedan prozorčić na tvom pametnom telefonu koji te pita da li želše da se povežeš sa Bluetooth uređajem - prihvati. Ako je pokušaj povezivanja bio uspešan, LUCY® će sada neprekidno svetleti plavo tokom kratkog vremenskog perioda.
 • Izaberi waterdrop® bocu sa kojom želiš da koristiš tvoj LUCY® (ovo možeš promeniti u bilo kom trenutku u podešavanjima).
 • Sada bismo te zamolili da kalibrišeš svoju praznu bocu, odnosno da je izmeriš kako bi praćenje potrošnje vode i LUCY® UV-C čišćenje pravilno funkcionisali. Da bi se to uradilo, stavi praznu bocu na ravnu površinu i tapni "Pokreni Kalibraciju". Imaj na umu da ukoliko promeniš bocu, moraćeš je ponovo kalibrisati.
 • Tvoj LUCY® Pametni čep je sada spreman za upotrebu. U aplikaciji možeš da napraviš i kratku turu kroz svet LUCY® Pametnog čepa kako bi se još bolje upoznao sa funkcijama..

FUNKCIJE DUGMETA I SIGNALI LUCY® PAMETNOG ČEPA

Tvoj LUCY® ima senzor na dodir (nazvan “dugme”) koji ima nekoliko funkcija. Evo kratkog pregleda:

Povezano sa izvorom napajanja

 • Pritisni i drži dugme da bi aktivirao "režim uparivanja" LUCY® čepa kako bi ga povezao sa pametnim telefonom. Logo waterdrop® će treperiti plavo čim je LUCY® spreman za povezivanje, a kada se poveže - svetleće plavo neprekidno tokom nekoliko sekundi.

Nije povezano sa izvorom napajanja

 • Kratkim pritiskom na dugme se prikazuje nivo napunjenosti baterije LUCY® čepa. Broj osvetljenih latica na waterdrop® logu pokazuje trenutni status baterije. Ako sve 4 latice svetle, tvoj LUCY® je potpuno napunjen. Što manje latica svetli, slabija je baterija.
 • Pritisni i drži dugme da bi aktivirao funkciju UV-C čišćenja. Logo waterdrop® će sada svetleti rotirajućim belim svetlom i pokazivati napredak na osnovu latica.

Dodatni signali LUCY® čepa

LUCY® BLJESKA SVETLO ZELENO DVA PUTA

Količina pića je uspešno izmerena

LUCY® BLJESKA CRVENO DVA PUTA

Količina pića nije uspešno izmerena

LUCY® BLJESKA BELO NEKOLIKO PUTA

Podsetnik da popiješ vodu

LUCY® BLJESKA ZELENO OKO 5 SEKUNDI

UV-C čišćenje je uspešno obavljeno

LUCY® BLJESKA CRVENO OKO 5 SEKUNDI

UV-C čišćenje nije obavljeno

LUCY® je povezan sa izvorom napajanja:

POJEDINAČNE LATICE SVETLE I “DIŠU”.

LUCY® se puni i ukazuje na napredak punjenja prema broju latica koje svetle.

REŠAVANJE PROBLEMA SA LUCY® PAMETNIM ČEPOM

LUCY® Pametni čep se ne povezuje sa mojim pametnim telefonom
Ukoliko imaš problema sa povezivanjem LUCY® Pametnog čepa sa pametnim telefonom, preporučujemo da ponovo pokreneš proces povezivanja. Da bi to uradio, najbolje je da obrišeš LUCY® Pametni čep sa liste Bluetooth uređaja u podešavanjima tvog pametnog telefona i da se pobrineš da nije povezan u samoj aplikaciji. Ukoliko je potrebno, klikni na "Prekini vezu sa LUCY" u podešavanjima aplikacije. Zatim možeš kliknuti na "Poveži se sa LUCY" na ekranu za piće i dalje bi trebalo da budeš vođen kroz proces povezivanja. Prilikom uspostavljanja veze, važno je da je LUCY povezan na izvor napajanja tokom celog procesa. Pritisni dugme "Poveži se sa LUCY®" u waterdrop® aplikaciji za hidrataciju i istovremeno pritisni dugme i drži 3 sekunde dok LUCY® ne počne da bljeska plavo. Ponekad ovo može zahtevati još jedan pokušaj. Ako ova Bluetooth veza ne radi direktno, klikni na "Pokušaj ponovo" i pritisni dugme na LUCY® Pametnom čepu dok ne počne da bljeska plavo. Ukoliko potom LUCY® Pametni čep svetli plavo tokom nekog vremena, znači da je uspešno povezan.

Pravilno čišćenje LUCY® čepa
Najbolji način za čišćenje LUCY® Pametnog čepa je da koristiš vlažnu krpu za čišćenje spoljašnosti, a pamučni (vatirani) štapić za čišćenje navoja. Nikada nemoj LUCY® Pametni čep držati pod mlazom vode ili ga potapati u vodu, jer je LUCY® Pametni čep elektronski uređaj i treba ga kao takvog i tretirati.

LUCY® Pametni čep često gubi vezu sa mojim pametnim telefonom
Nema potrebe za brigu, ovo nije problem, jer LUCY® Pametnom čepu nije potrebna kontinuirana Bluetooth veza sa tvojim pametnim telefonom kako bi pravilno merio tvoj napredak u hidriranju. LUCY® Pametni čep ima svoj vlastiti zapisnik, koji mu omogućava da sačuva tvoj napredak u hidriranju i sačuvane podatke sinhronizuje sa waterdrop® aplikacijom za hidrataciju na tvom mobilnom telefonu čim se povežeš sledeći put.

Moj napredak u hidrataciji se ne prikazuje odmah u aplikaciji
Sinhronizacija tvog LUCY® Pametnog čepa i waterdrop® aplikacije za hidrataciju ne dešava se uvek u stvarnom vremenu i može potrajati trenutak dok se tvoj napredak u hidriranju ne prenese sa LUCY® Pametnog čepa na tvoj pametni telefon. Ukoliko to traje nekoliko minuta, može pomoći to da potpuno zatvoriš waterdrop® aplikaciju za hidrataciju i ponovo je otvoriš. Bez brige, LUCY® Pametni čep ima svoj sopstveni zapisnik, koji mu omogućava da sačuva tvoj napredak u hidriranju i sačuvane podatke sinhronizuje sa waterdrop® aplikacijom za hidrataciju na tvom mobilnom telefonu čim se povežeš sledeći put. Takođe, treba da znaš da LUCY® Pametni čep tvoj napredak u hidriranju može da meri samo u određenim intervalima i da vrlo mali gutljaji možda neće odmah biti zabeleženi, već će biti izmereni kasnije, zajedno sa većom količinom unete tečnosti..

Funkcija UV-C prečišćavanja ne radi.
Postoji nekoliko razloga zbog kojih funkcija UV-C prečišćavanja LUCY® Pametnog čepa možda ne radi. Tvoj LUCY® Pametni čep možda nije dovoljno napunjen da bi izvršio UV-C prečišćavanje. Proveri tako što ćeš jednostavno pritisnuti dugme na svom LUCY® Pametnom čepu: trenutni status baterije možeš lako pročitati brojem latica na waterdrop® logu koje svetle belo. Ukoliko waterdrop® logo svetli crveno, LUCY® Pametni čep treba da se napuni. Pazi da koristiš priloženi kabl za punjenje LUCY® Pametnog čepa. Ukoliko boca sa kojom koristiš LUCY® Pametni čep stoji na neravnoj površini, bude pomerana, udarena ili promućkana tokom procesa čišćenja, proces će verovatno biti prekinut i moraće ponovo da se pokrene. Pored toga, LUCY® Pametni čep je opremljen termalnim senzorom. Ako si pokrenuo više ciklusa čišćenja uzastopno, uređaj se može pregrejati. Daj mu malo vremena da se ohladi, a zatim pokušaj ponovo.

Povežimo se

Prati nas na društvenim mrežama i isprati najnovije proizvode, najave, promocije i još mnogo toga. Naša razigrana zajednica sa nestrpljenjem te očekuje!